Villamedia: Ornstein wint hoger beroep in zaak om smaad en laster

Door Nick Kivits — Journalist Okke Ornstein heeft het hoger beroep in een civielrechtelijke zaak die tegen hem was aangespannen gewonnen. Ondernemer Patrick Visser en zijn vrouw Keren Visser-Lutz spanden in 2017 een zaak aan tegen Ornstein in een poging publicaties over hun bedrijf Silva Tree offline te laten halen. Ook eisten ze een schadevergoeding van de journalist.

De rechter oordeelde toen al dat er geen reden was tot schadevergoeding en dat artikelen ook niet verwijderd hoefden te worden. Eerder slaagde het echtpaar Visser er wel in de website van Ornstein offline te laten halen. De rechter stelde het tweetal in het gelijk nadat de journalist niet op kwam dagen bij de rechtbank, omdat hij niet wist dat er een zaak tegen hem speelde. De rechter oordeelde later dat deze handelswijze tegen de wet was.

De rechtbank van Amsterdam gaat in hoger beroep mee met die uitspraak…… Lees verder op Villamedia.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *